Sport

Upaljena baklja prijateljstva u Nišu. Počele Sportske igre mladih

Paljenjem baklje u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ počele su Sportske igre mladih. Takmičenje je namenjeno deci osnovnoškolskog uzrasta, a najbolji će se plasirati na regionalno takmičenje u Surdulici, a potom sledi državno u Beogradu, dok će završni turnir biti održan u Splitu.

Mališani se takmiče u basketu, trčenju na 60 metara i igri između dve vatre, a ova sportska manifestacija se održava u Srbiji, Bosni i Hercegvini i Hrvatskoj.

 

„Sigurna sam da će Niš zablistati kada je u pitanju broj učesnika, kao što to čini kada je u pitanju ovo takmičenje koje traje devet godina. Deca iz vašeg grada su redovni učesnici velikih međunardodnih završnica. Jako smo ponosni ne samo na ono što rade na terenima, već i kako se druže. Fer-plej i tolerancija su glavna misija Sportskih igara mladih, jer je ovo regionalna priča”, rekla je ispred organizacije  Daliborka Delibašić.

Učitelj Dušan Keč iz Kuršumlije je sa svojom ekipom višestruki šampion u nadmetanju u između dve vatre.

“Moja ekipa je već pet puta išla u Split i jednom u Sarajevo, i par puta smo bili prvi, ali mi je posebno drago što smo ponovo u Nišu. Prvi put smo se prijavili upravo u Nišu, kad nije bilo Igara u Koršumliji i prva pobeda je bila u Nišu. Kad kod nas dođu sportske igre, to je praznik sporta. Mnogo utiče na decu. Moja deca puno treniraju, ali je jako važno da umeju da podnesu i pobedu i poraz, i da kada pobede ostanu drugari. I deca i ja smo stekli mnogo prijatelja na Sportskim igrama mladih. Sudije sude po pravilima, a kod mene u tim ulaze oni koji imaju najveću želju”, rekao je on.

Baklju je nosila Maša Nešić iz Niša, koja je veoma uspešna u taekvondou, a nedavno se vratila iz Švedske sa peharom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com