Politika

UNS i NUNS osuđuju i zahtevaju da Banđur odgovara zbog svojih uvreda

Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije ističu da su uvrede, koje je zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur uputio novinarki Seni Todorović, nedopustive.

Pored osude NUNS poziva i na reakciju gradskih vlasti.

“NUNS poziva gradske vlasti Niša da javno osude nedostojno ponašanje svog funkcionera, protiv njega preduzmu odgovarajuće mere i da to javno saopšte”, navodi se u saopštenju NUNS-a.

Da je ovakvo ponašanje nekog funkcionera neprihvatljivo smatraju i u UNS-u.

“Udruženje novinara Srbije (UNS) osuđuje i smatra neprihvatljivim uvrede koje su prehodnih dana nosioci političkih funkcija i članovi političkih partija uputili novinarima Seni Todorović i Milutinu Mitriću”, stoji u saopštenju UNS-a.

Podsetimo, 14. januara došlo je do burne rasprave na društvenoj mreži tviter u vezi sa objavom o dolasku predsednika Rusije Vladimira Putina, kada je nakon kraće prepiske Banđur sa svog tviter naloga izvređao novinarku Senu Todorović, napisavši joj, između ostalog, da je “ćurka” i “žuta kučka”.

Banđur je kasnije rekao “da mu je žao” zbog napisanih uvreda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com