Društvo

Univerzitetski klinički centar Niš obezbedio 7 novih gasnih analizatora najnovije generacije

Nakon više od 10 godina intenzivne upotrebe uređaja za detekciju gasnih analiza, Univerzitetski klinički centar Niš je obezbedio 7 gasnih analizatora najnovije generacije.

“Radi se o novim analizatorima koji poseduju sofisticiranu tehnologiju za detekciju potencijalnih laboratorijskih grešaka i mikrougrušaka, omogućavajući izuzetno tačne rezultate u realnom vremenu za pacijente koji se leče u UKC Niš, što je od izuzetne važnosti za pravilnu i pravovremenu dijagnostiku i lečenje. Analizatori ne zahtevaju servisnu podršku, zamenu elektroda, creva, ventila, membrana, niti su potrebne boce za gas, ni posude za otpadni material. Uređaji obezbeđuju i duži rok upotrebe i raspoloživost potrošnog materijala, čime se dodatno vrši ušteda potrošnje”, novode iz uprave UKC Niš.

Sedam gasnih analizatora najnovije generacije poseduju široku paletu testova, acido-bazni status , elektroliti, glukoza, laktat, hematokrit, ukupni bilirubin, derivati hemoglobina  i izvedeni parametri  koji se dobija testiranjem pacijenata iz minimalnog volumena kvi, a omogućene su dodatne analize u pogledu određivanja koncentracije bilirubina, izmerene a ne preračunate saturacije krvi kiseonikom i td.

“Sedam organizacionih jedinica UKC Niš, Dečija Klinika, Klinika za kadiohirurgiju, Klinika za plućne bolesti, Centar za medicinsku biohemiju, Neonatologija, Klinika za infektivne bolesti i Klinika za nefrologiju, dobijaju savremenu opemu, koja će obezbediti najbolje moguće uslove za zbrinjavanje i lečenje svih naših pacijenata”, kažu u Upravi UKC Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com