Kultura

UNIVERZITETSKA BIBLIOTEKA “NIKOLA TESLA”: “Primenjena nostalgija” Magdalene i Kristofera

U svečanoj sali Univerzitetske biblioteke „Nikola Tesla“ u Nišu otvorena je izložba fotografija “Primenjena nostalgije” čiji su autori Magdalena Miljkov i Kristofer Mavrič. Izložbu organizuje Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije, u saradnji sa organizacijom civilnog društva Mladi ambasadori i Univerzitetskom bibliotekom. Izložba će biti otvorena do 27. marta.

Petnaesta po redu edicija izložbe posvećena je Srbiji i Austriji, odnosno njihovim prestonicama Beogradu i Beču. Magdalena Miljkov, autorka iz Srbije, boravila je u Beču i fotografisala mesta, događaje, scene i ljude koji su je podsetili na Beograd. U isto vreme, autor iz Austrije Kristofer Mavrič posetio je Beograd i fotografisao grad i njegove žitelje objektivom „nostalgičnog“ fotografa.

Projekat „Primenjena nostalgija“, koji realizuje Ministarstvo za evropske integracije, zamišljen je kao serija zajedničkih izložbi fotografija dva fotografa, jednog iz Srbije i jednog iz države predsedavajuće EU. Osnovna ideja je da se i na ovaj način unapredi kulturna razmena između dveju zemalja, kao i da se promovišu evropske vrednosti i saradnja Srbije sa Evropskom unijom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com