KulturaObrazovanje

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ radi celog dana i tokom leta

Univerzitetska biblioteka „Nikola Tesla“ tokom leta će raditi puno radno vreme.

Budući da je epidemiološka situacija poremetila rad obrazovnih ustanova i da su na pojedinim fakultetima ispitni rokovi zakazani za juli mesec, želeći da izađe u susret prevashodno studentima, Univerzitetska biblioteka će biti otvorena i tokom leta svakog radnog dana od 7:30 do 19:30.

Iako je prevashodno namenjena studentima i istraživačima, Biblioteka je otvorena i za sve ostale građane.

Foto: Univerzitetska biblioteka

Ranijih godina je bila praksa da u letnjim mesecima radimo skraćeno. Ove godine je sve vanredno i sve drugačije pa i rad naše biblioteke. Otvoreni smo prema svima koji vole da čitaju, a posebno prema studentima koji uz privilegovane cene mogu koristiti naš bibliotečki fond i čitaonicu, radnim danima od pola osam ujutro do pola osam uveče. To je bilo najmanje što smo, u periodu kada spremaju ispite, mogli da uradimo kako bismo studentima izašli u susret“, kaže Andrijana Stojanović iz Univerzitetske biblioteke.

Prema najnovijim epidemiološkim preporukama svi koji dolaze u biblioteku ili borave u čitaonici, moraće da nose zaštitne maske.

Univerzitetska biblioteka

U holu Biblioteke je i postavka pod nazivom „Šta je smešno?“ Reč je o knjigama iz fonda biblioteke na temu „Komično u književnosti u izvođačkim umetnostima“.

U svečanoj sali Univerziteta na drugom spratu nedavno je izložena postavka fotografija na kojima je prikazan istorijat građevine u kojoj se nalazi Biblioteka, koja je dostupna posetiocima tokom čitavog dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button