Društvo

Univerzitet u Nišu među sedam odsto najboljih univerziteta na svetu

Univerzitet u Nišu rangiran je na 1420. mestu među dvadeset hiljada svetskih univerziteta, objavio je Centar za svetske univerzitske rang liste. Ova pozicija svrstava Univerzitet u Nišu u sam vrh, među 7,1 odsto najboljih svetskih univerziteta, što je izvanredno dostignuće, stoji u saopštenju Centra za rangiranje koji je se ovim povodom uputio i pismo sa čestitkama rektoru Univerziteta u Nišu, profesoru dr Draganu Antiću.

U rangiranju je analizirano 20.000 univerziteta na osnovu njihovog akademskog rada. Poseban akcenat za rangiranje stavljen je na kvalitet obrazovanja, zapošljavanja, kvalitet fakulteta koji su u sastavu Univerziteta i zastupljenost istraživačkog rada.

Naglasak je stavljen i na uslove za učenje i istraživanje. Centar za svetske univerzitske rang liste koristi sedam objektivnih pokazatelja za rangiranje univerziteta, a među njima su i kvalitet obrazovanja meren po brojem međunarodnih nagrada i citiranih naučnih radova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com