ObrazovanjeVirus Korona

Unija sindikata prosvetnih radnika traži prelazak na onlajn nastavu i za mlađe razrede

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije zatražila je od Kriznog štaba i ministra prosvete Branka Ružića da i najmlađi razredi pređu na onlajn nastavu.

Molimo vas da odluku Kriznog štaba, da učenici srednjih i viših razreda osnovnih škola od ponedeljka 30. novembra pređu na onlajn nastavu do 21. decembra, kada počinje zimski raspust koji će trajati do 18. januara za sve učenike na teritoriji Srbije, dopunite i sa mlađim razredima osnovnih škola, i sa vrtićima, navodi se u saopštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Prosvetari ocenjuju da je virus aktivan i među mlađom decom, zbog čega traže da i učitelji pređu na onlajn nastavu jer od 1. semptembra rade u duplim smenama, drže predvanja u dve grupe. Pozivajući se na apel struke da se smanje kontakti, oni ističu da je prelazak na onjaln nastavu koje bi važilo za čitavo školstvo u Srbiji jedini način da se spreči dalje oboljevanje učitelja, vaspitača, dece, njihovih roditelja i druge populacije stanovništva sa kojima su svakodnevno u kontaktu, navodi se u saopštenju.

U svom zahtevu da se i deca od 1 do 4 razreda pređu na onlajn nastavu prosvetari se pozivaju i na podatak koji su izneli pre nekoliko dana, a odnosi se na broj profesora koji su van sistema.

“Oko 5000 zaposlenih u školstvu širom Srbije „van sistema“ odnosno pozitivni su na virus ili se nalaze u izolaciji”, saoptitala je tada UNIJA.

Krizni štab je odlučio da učenici od 5. do 8. razreda pređu na onlajn nastavu i da to traje do početka raspusta odnosno 21. decembra, dok se za učenike od 1. do 4. razreda ništa ne menja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com