Društvo

Unapređene sposobnosti Кopnene vojske

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović prisustvovali su danas referisanju o rezultatima analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Кopnene vojske za 2019. godinu u niškom Domu vojske.

Referisanjem je rukovodio komandant Кopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, a tokom referisanja sagledana su dostignuća i predložene su mere za dalje unapređenje stanja u Кopnenoj vojsci.

Кopnena vojska, zaključeno je na današnjoj analizi, u 2019. godini uspešno je realizovala sve zadatke, unapredila obuku aktivnog i rezervnog sastava, kao i opremljenost naoružanjem, vojnom opremom i sredstvima ratne tehnike.

Foto: Ministarstvo odbrane

Među najznačajnijim aktivnostima tokom 2019. godine, kada je reč o Кopnenoj vojsci, posebno se izdvajaju vežba „Begej 2019“ i Prikaz sposobnosti Vojske Srbije i MUP-a Republike Srbije u Nišu povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

Za najbolju jedinicu Кopnene vojske u prethodnoj godini proglašen je 41. pešadijski bataljon, za najbolju bazu u Кopnenoj zoni bezbednosti proglašena je baza „Trmka”, a najbolja čuvarska služba Кopnene vojske u 2019. godini bila je čuvarska služba vojnog kompleksa „Rvati”.

Tim povodom, komandant Кopnene vojske general Simović uručio je prelazne zastavice i plakete komandantu 41. pešadijskog bataljona potpukovniku Saši Vučkoviću, poručniku Milenku Stepančeviću iz Treće brigade kopnene vojske, kao i starijem vodniku prve klase Marku Čeperkoviću iz Druge brigade kopnene vojske.

Analizi u Domu vojske, prisustvovali su članovi kolegijuma ministra odbrane i proširenog Кolegijuma načelnika Generalštaba, komandanti brigada i samostalnih bataljona Кopnene vojske, kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com