Obrazovanje

UNA STJEPANOVIĆ, UČENICA OŠ “STEFAN NEMANJA” OBJAVILA SVOJU PRVU ZBIRKU PESAMA: Sve što volim tu je

Mlada, talentovana učenica VI razreda OŠ ,,Stefan Nemanja“ iz Niša, Una Stjepanović, objavila je svoju prvu zbirku pesama pod nazivom ,,Sve što volim tu je“.

Svaka pesma, svaki njen stih, pisani su tako da oslikavaju radost, zadovoljstvo i sreću. Pisanjem pesama Una je pokušala da pruži priliku svetu da sevrati čistim emocijama i pravoj iskrenoj ljubavi. Ova zbirka je rezultat njenog četvorogodišnjeg rada, učešća na brojnim književnim večerima i kolonijama. Više puta je nagrađivana, a njene pesme se nalaze u zbornicima, poput niškog ,,Radovićev venac“ i zbornika Panonskog dečjeg grada.

“Ova knjiga je namenjena prvenstveno deci, jer će lako razumeti svaku pesmu koju je ova mlada pesnikinja napisala, mada je rado čitaju i stariji. Nadamo se da će se u bliskoj budućnosti održati i promocija knjige, jer svaki pisac i pesnik upravo živi za tu živu reč, gde zajedno sa ljudima koje ceni i poštuje, može da je podeli”- kažu u Omladinskom savetu Niš, koji radi na afirmaciji mladih pesnika i koji je dao veliku podršku mladoj pesnikinji.

Knjiga je posvećena svim osobama koje su joj ulepšale detinjstvo. Velika zasluga za ovakav uspeh mlade učenice ide prvenstveno njenoj učiteljici i uredniku ove knjige Marini Cvetković, koja je u Uni spoznala talenat, a kasnije i bila podrška u svemu što je radila. Velika zahvalnost pripada i Učiteljskom društvu Niš, izdavaču knjige, recenzentima Biljani Stanojević i Miljani Ignjatović Knežević, poznatim književnicama, ilustratorima dr Dimitriji Savić Zdravković i Milici Blagojević-Beti, kao i lektoru profesoru književnosti Tanji Ganić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com