Društvo

Una Dimitrijević druga na takmičenju na Malti

U konkurenciji od preko 100 takmičara u 7 kategorija, dvanaestogodišnja Nišlijka Una Dimitrijević bila je daleko ispred ostalih učesnika i osvojila drugu nagradu na prestižnom međunarodnom muzičkom takmičenju za mlade pevače „Eurostar“ koje se svake godine održava na Malti.

Kao jedina predstavnica Srbije, Una je pevala naslovnu numeru iz poslednjeg filma iz serijala o Džejms Bondu (James Bonde, Spectre), koju u originalu izvodi Sem Smit(Sam Smith, Writing’s on the wall), a publika ju je ispratila ovacijama.

Inače, učešće na ovako prestižnom festivalu, Uni Dimitrijević je donelo prvo mesto koje je decembra osvojila na „Riga simfoni“ (Riga symphony) u Letoniji.

„Mnogo sam zadovoljna što sam učestvovala na festivalu. Ovo je velika čast za mene i dokaz da se trud isplati. Još mi je draže što sam bila jedina predstavnica Srbije i što sam dobila pozive za festivale u Poljskoj i Rumuniji i za čak 2 u Bugarskoj, u Velikom Trnovu i Varni”kaže Una Dimitrijević.

Međunarodni festival „Eurostar“ održava se u La Valeti od 19. do 24. aprila, a cilj organizatora je da predstave i podrže najtalentovanije vokalne umetnike iz čitave Evrope.

Una Dimitrijević iz Niša je učenica petog razreda Osnovne škole „Dušan Radović“, a osim što peva, svira i klavir.

Una Dimitrijević je samo tokom 2016. godine osvojila čak šest međunarodnih nagrada na mnogim prestižnim muzičkim takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com