Društvo

Umetnička slika sa likom carice Jelene na licitaciji LFN

Otvorena je nova licitacija Lokalne fondacije Niš, za ljubitelje umetnosti i ljude koji vole Niš. Mlada umetnica Stefana Stojković naslikala je namenski za LFN i poklonila za licitaciju umetničku sliku, svoj autorski rad, na kojem je u fokusu carica Jelena, majka Konstantina Velikog.

 

Licitacija je otvorena i odvija se isključivo na fb stranici LFN, a zainteresovani ponude mogu da daju do petka, 28. januara u 17 sati. Početna cena je 3.000 dinara. Novac prikupljen ovim putem ide u fond za podršku kreativnim i proaktivnim idejama Nišlija, saoopštila je ova Fondacija.

Foto: LFN

Stefana Stojković je iz Vranjske Banje, a u Nišu je završila osnovne i master studije istorije na Filozofskom fakultetu. Kroz slikarstvo povezuje ljubav prema umetnosti, istoriji i tradiciji Srbije, a na većini slika prikazani su motivi iz bogatog kulturno-istorijskog nasleđa srpskog naroda. Svoju prvu samostalnu izložbu pod nazivom „Nasleđe“ Stefana je realizovala maja 2021. godine u Univerzitetskoj biblioteci „Nikola Tesla“ u Nišu. Na pomenutoj izložbi prikazani su srednjovekovni manastiri, kao i uticajne žene tog perioda.

Slika na kojoj je prikazana carica Jelena uramljena je, a dimenzije su 69x58cm.

_____________________________________________________________________________________________________________________

LFN kroz licitacije, donacije pojedinaca, kompanija i organizacija prikuplja sredstva za podršku najboljim idejama građana. Trag fondacija duplira novac koji LFN obezbedi. U 2021. godini je podršku LFN dobilo već 15 inicijativa formalnih i neformalnih grupa građana, sa teritorije četiri od pet gradskih opština u Nišu.

Uskoro će biti raspisan i novi konkurs, za koji su pripreme u toku.  

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com