Kultura

Umetnici svetske klase na zajedničkom džez koncertu u Banovini

U sredu 28. avgusta u dvorištu Univerziteta od 21 sat nastupiće DUŠAN JEVTOVIĆ TRIO. Ovaj muzički sastav čine tri vrsna džez umetnika: Dušan Jevtović, gitara, Vasil Hadžimanov, klavijature i Marko Đorđević, bubanj. Koncert je besplatan za sve posetioce.

“DUŠAN JEVTOVIĆ TRIO predstavlja inspirativan spoj sa pijanistom Vasilom Hadžimanovim i bubnjarem Markom Đorđevićem na interpretaciji Dušanovih kompozicija. Iako Jevtović poselednjih deset godina sarađuje sa Hadžimanovim i Đorđevićem, koji su takođe proteklih godina sarađivali i svirali na različitim projektima, ovo će biti prvi put da sva trojica džezera nastupaju na zajedinčkom koncertu”, poručuju organizatori koncerta.

Saradnja Vasila i Dušana materijalizovana je do sada već u nekoliko zvaničnih izdanja, kao što su ”No Answer” i ”Live at Home”. Uskoro će biti objavljen novi studijski album, kao i nekoliko albuma snimljenih uživo.

Dušanov internacionalni debi iz 2014. godine je upravo sa albumom ”Am I Walking Wrong” na kome je učestvovao i sam Marko Đorđević. Album ”Live’‘ u studiju ”Aclam” u Barseloni takođe je objavljen par godina kasnije. U aprilu 2019. Dušan Jevtović i Marko Đorđević snimaju novi studijski album u Njujorku, sa legendarnim basistom Toni Levinom.

Svi ljubitelji džeza koji dođu na koncert imaće jedinstvenu priliku da čuju repertoar muzičara svetske klase i muziku koja je obišla brojne bine i muzičke dvorane u Evropi i svetu. Ulaz je slobodan za sve posetioce!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com