DruštvoZdravlje

Umetnici onkologiji poklonili 24 slike

Članovi Udruženja likovnih umetnika Niša LUNA poklonilili su danas Klinici za onkologiju 24 svojih likovnih radova. Direktorka Klinike za onkologiju Ana Cvetanović uručila je zahvalnicu Udruženju „Luna“ istakla da su članovi tog udruženja sami prepoznali koliko značajno da onkološki pacijenti terapiju dobijaju u humanijim uslovima.

„Svuda u svetu su onkološka odeljenja, a posebno odeljenja gde se leče deca, je najlepše ukrašen, jer su to pacijenti koji dosta vremena provode u bolnici i njima je jako bitno da, pored toga što se adekvatno leče, budu u prijatnom ambijentu“, kazala je Cvetanović.

Ona je kazala da će slike ukrasiti zidove dnevne bolnice i stacionara Klinike za onkologiju. Predsednik Udruženja likovnih umetnika Niša LUNA Vladislav Bogićević istakao je da se članovi udruženja tradicionalno bave različitim humantiarnim aktivnostima.

Foto: B. Lj.

„Pre par godina imali smo donaciju slika Hematologiji i Dečijoj internoj klinici. Nakon toga donirali smo slike za lečenje dece obolele od teških bolesti, a sada doniramo slike Klinici za onkologiju. Bio je veliki odziv, sakupili smo 24 slike. Svi znamo da ovde leže teški pacijenti, a kada već moraju da budu ovde, da im na neki način skrenemo pažnju lepim slikama i da im vratim osmeh, ako je to moguće“, rekao je Bogićević.

On je kazao da Udruženje likovnih umetnika postoji već 54 godine i najstarije je likovno udruženje na Balkanu. Trenutno broji 55 članova, a imalo je do sada više od 400.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com