Društvo

UMESTO ZGRADE PARK. Usvojen plan za naselje na Somborskom bulevaru

Veće grada Niša usvojilo je na poslednjoj sednici Plan generalne regulacije Gornje Studene, Plan detaljne regulacije rezervoara četvrte visinske zone u Humu i Plan detaljne regulacije za područje „Somborska centar“.

Direktor Zavoda za urbanizam Miroljub Stanković je rekao da je na području „Somborska centar“ u poslednje dve decenije bio jako intenzivan razvoj, prilično van standarda, uz poštovanje i nepoštovanje planova i uz brojne izuzetke kad je ozakonjenje i legalizacija u pitanju.


„To je dovelo do jednog nezadovoljavajućeg stanja i prevelike izgradjenosti na tom području. Svi smo svedoci da su gradjani tražili da se takva prevelika gradnja zaustavi, da se nadju nova planska rešenja koja će zaustaviti gradnju stanova i više pažnje usmeriti na dečje ustanove, parkovske i pešačke površine“, rekao je Stanković.

Dodao je da su pronadjena odgovarajuća rešenja i sa investitorom, koji je na toj lokaciji planirao gradnju, dogovoreno je da to čini na drugoj lokaciji.

Obrazlažući plan za regulaciju Gornje Studene, Stanković je rekao da Zavod trenutno radi 15-tak planova za seosko područje, u skladu sa opredljenjem grada da se u narednom periodu rešavaju komunalni i razvojni problemi na ruralnom području, kao i sa opredeljenjem Vlade Srbije da se u narednom periodu poboljša značajno komunalni standar i nivo komunalne opremljenosti na ruralnom području.

Stanković je podsetio da je Gornja Studena poslednje naselje prema Suvoj planini, pre Bojanih voda.

Miroljub Stanković, Zavod za urbanizam

„Za Prosek i Jelašnicu smo planove već uradili, a sada ih radimo i za Čukljenik i Donju Studenu“, izjavio je Stanković.

Govoreći o planu detaljne regulacije rezervoara četvrte visinske zone u Humu, Stanković je podsetio da je Hum specifičan po tome što je centar vodosnabdevanja tog mesta, ali i Brenice i Rujnika.

„Cilj ovog plana je da se selo Rujnik koje je do sada bilo potpuno odvojeno od gradskog područja, poveže na gradski vodovodni sistem, a plan će omogućiti da se reši problem vodosnabdevanja najviših delova Huma“, objasnio je Stanković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ajde sada predhodne garniture svi u KPDom, da se sete od koga su uzimali pare, koliko, u cije ime, ma sve ce da se sete. Cekajte malo, ovo je Srbija ovde niko ne odgovara za nista, ovo je banana drzava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com