Ekonomija

Umesto parkinga, niče fontana u centru Niša

Nastavljaju se radovi na izgradnji nove fontane u centru Niša. Čak 10 dana bilo je potrebno samo za izmeštanje kablova.

Započeti radovi odužili su se zbog “predviđenih i nepredviđenih” elektroinstalacija. Radovi su obimni i zahtevni, kaže za Niške vesti pomoćnik gradonačelnika za izgradnju Miloš Milošević.

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika; Foto: I.M.

“Izveli smo radove na izmeštanju svega toga i nastavljamo radove. Očekujem da se intenziviraju radovi i na samoj izradi betonskog dela fontane, a nakon toga i završnih radova vezano za hidro-mašinske instalacije, osvetljenje i svega onoga što pripada fontani, kaže Milošević.

Najveći iskop u sklopu radova na izgradnji fontane je, ustvari, buduća mašinska prostorija dubine tri i po metra. Ta soba je građevinski zahtevna, a tu će biti smeštena sva oprema za fontanu.

Foto: I.M.

Posebno se, kaže Milošević, mora voditi računa o tome da prolaznici, kao i radnici budu bezbedni u samom centru grada i to dodatno usporava radove. Fontana bi trebalo da bude završena najkasnije do kraja ove godine.

“Dosta toga je nepoznato u ovom trenutku tako da smo stavili šire rokove od onoga što mislimo da je neophodno”, ističe Miloš Milošević.

Fontana veličine 17×17 metara krasiće deo centra Niša na kome se do nedavno nalazilo parkiralište. Paralelno sa fontanom, nastavlja se i popločavanje Trga i postavljanje rasvete, zaključuje Milošević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

  1. Колико је мени познато, а познато ми је, Милош Милошевић нема додирних тачака са пословима који су му поверени. Нема образовање за струку изградње као ни искуство. Некомпетентан дечко, Мишко, како га градоначелник ословљава.

  2. Agonija besmisla se nastavlja, posle zatvaranja mosta i centralne saobraćajne arterije ukida se i parking u centru. Šta je ovim ljudima? Da li je njihov zadatak da parališu saobraćaj u centru?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com