Hronika

Umesto keksa, napolitanki i malih kućnih aparata u kutijama pakovali cigarete

Carinici su, 9. januara, na graničnom prelazu Gradina zaplenili preko 300 paklica cigareta, koje su bile upakovane u kutijama umesto hrane, keksa, napolitanki i malih kućnih aparata.

Kako saopštavaju iz Uprave carina krijumčarene cigarete „merilin“ otkrivene su prilikom detaljne kontrole za koju je na ulazu u zemlju izdvojen „seat alhambra“ bugarskih regstraskih oznaka.

Dvojica 30-godišnjih bugarskih državljana carinicima su prijavili da putuju do Italije, a da kod sebe imaju, pored ličnih stvari, malo hrane i dva boksa cigareta.

Foto: Uprava carina

“Detaljnim pregledom njihovih stvari, carinici su utvrdili da su sa sobom poneli čak 32 boksa cigareta. Ono što je posebno zanimljivo je kako su paklice bile pažljivo upakovane u plastične kutije za hranu, kartonske kutije keksa, pakovanja napolitanki i originalne kutije malih kućnih aparata”, poručuju iz Uprave carina.

Iz Uprave carina dodaju da samo letimičnim pogledom, bez detaljnog pregleda i otvaranja svake kutije ponaosob, teško da bi se moglo uočiti da se umesto „super secka“, mini plinskog rešoa, aparata za espreso kafu i mini ventilatora u kutijama zapravo kriju cigarete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com