Ekonomija

Umanjenje zakupa ugostiteljima koji koriste gradske lokale

Grad je dao inicijativu Gradskom veću, koje je prihvatilo da se zakupci gradskih lokala, koji se bave ugostiteljstvom, oslobode polovine plaćanja zakupa od 1. januara do 1. maja naredne godine, navela je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je istakla da je ovakva odluka doneta jer se pre svega ugostitelji suočavaju sa jako velikim problemom oko poslovanja.

“Svi naši ugostitelji mogu da odahnu po tom pitanju. Nadam se da ćemo svi uz pomoć države i uz pomoć lokalnog budžeta uspeti da našim poslodavcima pomognemo na ovaj ili onaj način”, izjavila je Sotirovski.

Prema njenim rečima, Nišvil fondacija, za prostor u Tvrđavi gde se nalazi džez muzej biće oslobođena plaćanja zakupa svih 12 meseci naredne godine.

“To smo odlučili iz razloga što je Nišvil brend Niša, što je pitanje da li će i u kojoj meri iduće godine zbog svega ovoga što se dešava u svetu biti održan Nišvil. Vrlo je malo turista koji dolaze u Niš, pa samim tim i onih koji idu u džez muzej zato smo smatrali da kao grad treba i Nišvilu da izađemo u susret”, kazala je Sotirovski.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com