Društvo

Ulične kante i dalje u funkciji kontejnera

Tokom vanrednog stanja, vanredno je i sa kantama za sitan otpad širom grada. Ali tako je, čini se, uvek i bilo.

Pre godinu dana kante za sitan otpad “misteriozno” su nestajale širom grada.
U JKP “Mediana” tada je rečeno da su jedan broj kanti uklonili, prerasporedili, a neke su ukradene ili polomljene.
Neretko su male kante pojedincima služile za kućni otpad, a neke firme su ih takođe koristile kao kontejner. Inspekcije su tada bile svakodnevne, a bilo je i kazni.

Ni danas situacija nije promenjena.
Otpad se nesavesno baca i to u delovima grada gde kanti i kontejnera ima dovoljno. Da je nekim sugrađanima teško da odu nekoliko koraka dalje do kontejnera, odnosno, lakše im je da svoj kućni otpad bace ispred samog ulaza u zgradu potvrđuju upravo ovakvi prizori. I nisu retki.

“Nama to nije problem, svake noći imamo jedno do dva vozila, obilazimo kante i praznimo ih. Problem je tokom dana jer je ružno, a još ako neka životinja pocepa kesu smeće se razvlači po gradu. To jeste problem”, kaže direktor JKP “Mediana” Dragoslav Pavlović.

Jedna kesa otpada dovoljna je da kanta bude nedostupna šetačima koji bi bacili nešto sitno, čemu i služe ovakve kantice.

Foto: Ivana Marković

U toku vanrednog stanja i zaraze koja hara potrebno je da se svest promeni – hitno. Ove male kante dobile su i kese, upravo iz higijenskih razloga. JKP “Mediana” kupila je 10.000 kesa za postavljanje u kantice da bi radnici bili bezbedniji kada prazne otpad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com