IZBORI NIŠPolitika

Ulična akcija „Tvojih 15 minuta”

U susret lokalnim izborima 2. juna pokreće se nacionalna kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore pod nazivom „Tvojih 15 minuta“.

Volonteri će u sredu 15. maja u periodu od 11 do 14, razgovarati sa građanima o njihovim motivima za izlazak na izbore i to u parku na trgu Kralja Aleksandra u Nišu.

“Prema istraživanjima samo 15 minuta je glasaču potrebno da ode do biračkog mesta da iskoristi svoje pravo. Vaših 15 minuta, naših 4 godine. Neki kažu da je to obaveza birača. To nije njihova obaveza, to je njihovo pravo i apelujemo na glasače da to pravo iskoriste”, rekao je koordinator kampanje, Uroš Tasković.

Kampanja počinje danas u Nišu a u planu je da volonteri Nacionalne koalicije za decentralizaciju razgovaraju sa građanima još osam gradova gde se održavaju lokalni izbori i to: Valjeva, Užica, Subotice, Bujanovca, Aleksinca, Novog Sada i Svrljiga.

“Mi se često bavimo lokalnim problemima i pokrećemo lokalne inicijative kako bismo zajedno sa građanima te probleme rešavali, i lokalni izbori su dobra prilika da glasači ocene rad lokalnih vlasti. Politički aktivisti opozicije i pozicije bi nakon identifikacije gorućih problema građana trebalo da izgrađuju poverenje kod birača da su upravo oni ti koji mogu te probleme da reše. U svakom izbornom ciklusu, svaki glasač ima priliku da pokaže snagu svog pojedinačnog glasa i da odluči kome želi da da glas”, dodaje Tasković.

Nacionalna koalicija za decentralizaciju (NKD) je udruženje građana koje se zalaže za promenu aktuelnog izbornog sistema kao i da svi građani imaju jednake uslove za život bez obzira da li žive u Beogradu ili nekom manjem mestu u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com