Društvo

Ulice prohodne. Noćas bačeno 16 tona mešavine soli i rizle na seoskom području i 12 u gradu

Zimska služba grada Niša je tokom noći bacila na gradske ulice 12 tona soli, dok je seoskom području bačeno 16 tona mešavine soli i rizle, kako bi se sprečilo da sneg koji je počeo da pada u petak u ranim večernjim satima napravio problem u saobraćaju, kaže komandant Štaba zimske službe i gradski većnik Miroslav Đokić. U toku noći između subote i nedelje na seoskom području su intervenisale dve ekipe, a u gradu pet.

 

“Od 6 do 8 sati na seoskom području je bilo skraćenih autobuskih linija na relacijama Ostrovica –Ravni Do, Jelašnica – Studena i ka Sićevu, kao i linija od Cerja do Kamenice i Brenica- Hum. Putevi su očišćeni od 10 sati saobraćaj je i na ovim relacijama normalizovan”, kaže Đokić.

U gradu je tokom noći radilo pet ekipa i one su, prema rečima Đokića, čistile ulice u visinskoj zoni kao i ulice prvog prioriteta. Saobraćaj u gradu je sve vreme funkcionisao nesmetano.

Inače, dispečerske ekipe na svaka dva sata Štabu zimske službe prijavljuje da li na nekim deonicama ima problema, tako da se ekipe u kratkom roku nalaze na terenu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com