Društvo

Ulica Vojvode Putnika dobiće novi izgled i dva kružna toka

Za petnaestak dana počeće rekonstrukcija ulice Vojvode Putnika, od Apelacionog suda do Zmaja od noćaja, ali i igradnja dva kružna toka.

Kako kažu u Direkciji za izgradnju grada, radiće se kompletna rehabilitacija ulice Vojvode Putnika što podrazumeva skidanje asfalta, kao i same podloge. Na ovoj saobraćajnici nići će i dva kružna toka.

“Ulicu ćemo rekonstruisati i izgradićemo dva kružna toka. Jedan kružni tok mora da dobije neki veći gabarit, ali sama ulica neće biti proširena”, kaže direktor Direkcije za izgradnju grada Nebojša Lović.

Jedan kružni tok nići će kod ulaza u nekadašnju kasarnu Filip Kljajić, kod semafora za pešake, a to je sada ulaz u Novi Niš.

Drugi kružni tok izgradiće se na raskrsnici Zmaja od noćaja i Vojvode Putnika, na mestu sadašnjeg semafora.

Lović kaže da je posao značajan, vredan, ali i obiman jer će se uporedo raditi rekontrukcija same ulice, uz izgradnju dva kružna toka. Za sada se ne zna kako će saobraćaj funkcionisati dok se radovi budu izvodili, ali svakako će se naći neko rešenje, kako za autobuse, tako i automobile.

Radovi počinju za dve sedmice, a rok za završetak je oko mesec i po dana. Ukupna vrednost radova je oko 100 miliona dinara, tvrde u Direkciji.

Podsetimo, asfalt u ulici Vojvode Putnika jula 2019. je privremeno “presvučen”, ali samo u delu ispred Apelacionog suda.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Mislim da bi trebalo I kruzni tok izmedju Pasi Poljane i Minovog jer zna da bude dosta nebezbedno kada se ukljucujete ili generalno vozite tu,pogotovo zbog stranaca koji tu cesto prolaze

  2. Slazem se, kruzni tok je najbolje resenje za raskrsnicu Novo groblje – Pasi poljana – Gornje Medjurovo – Minovo naselje, ali, nazalost, to su samo puste zelje, ovaj deo grada je najzapusteniji i najzaostaliji, bez zdravstvene stanice, decjeg vrtica, poste, apoteke, supermarketa…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com