Некатегоризовано

Ulica kao parking, a izgovor “upalio sam sva četiri”

Svakodnevno smo svedoci bahatog zaustavljanja, ili preciznije rečeno, parkiranja na ulici. Desna kolovozna traka u Nišu neretko služi za zaustavljanje. Problem je prisutan svuda, a posebno je kritično u centru grada.

Primer iz ulice Strahinjića Bana još jedna je potvrda da bahato parkiranje izaziva niz problema u saobraćaju.

Automobil je zaustavljen na ivici kolovoza, “pod sva četiri” a vlasnika ni na vidiku. Kolona vozila uz nervozne zvuke sirena i nastaje saobraćajni kolaps. Radnici JKP “Mediana” uz pomoć građana pokušali su da pomere vozilo i uspeli su u svojoj nameri. Vozač kamiona gradske čistoće pokazao je neverovatnu sposobnost da prođe na svega nekoliko centimetara prostora sa obe strane.

U JKP Mediana kažu da njihovi vozači svakodnevno imaju problema sa nepropisno parkiranim vozilima i to u svim delovima grada. Kamioni su veliki, a problema ima posebno u jednosmernim ili “slepim” ulicama. Nekada kontejneri ne budu ispražnjeni upravo zato što kamion ne može da se približi i istovari smeće, rekli su za Niške vesti u Mediani.

Nepropisno zaustavljanje ne sprečava ni činjenica da je pauk služba na ulicama Niša svakodnevno do 21 čas. Bahato parkiranje je nevezano za doba dana ili noći, a najveći problem nastaje u centru grada, kaže Miloš Marinović iz JKP “Parking servis”.

“Vozači treba da imaju obzira prema drugim učesnicima u saobraćaju, da parkiraju na dozvoljenim mestima jer će time smanjiti mogućnost da ih pauk odnese”, poručuje Marinović.

Ni kazne ne pomažu. Ali dobro je znati da ako vam pauk odnese automobil, tu uslugu ćete platiti od 6000 dinara pa naviše, a nije mala cifra i za prekršajni nalog koji staje 5000 ili 2500 dinara ako se plati u roku od 8 dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

7 Komentara

  1. Juce sam isao gradskim busem prema gradskoj bolnici,na svakom stajalistiu za buseve je bilo kola,tako da se busevi parkiraju na sred ulice,da prime putnike,ovo je vec uzas

    1. Pitajte juzne vesti i portal “prijavi problem” koliko prijava dnevno stignu na racun bahatog parkiranja u ulici Nade Tomic na stazi za slepe.

  2. U Z. Djindjica od apoteke dona oa sve do autobuske kod bata baneta moze pauk da radi 24h,ali uz nekig razliga nece, ako zelite da skrenete u zetsku nemozete jer se parkiraju pored ideje, pored cevabdzinice bruka i vi nemozere proci, dalje pored pekare brankovic, cevabdzinice laf i tu nemoze bus da stane normalno
    To svi znaju, ali niko ne reaguje reagovace jad se desi nesto verovatno

  3. Pa majku mu dokle vise! Gledam ovo i ne mogu a da se ne nerviram. Dobro, u pravu ste sto se tice nepropisnog zaustavljanja, a da li je ponudjena alternativa od strane parking servisa? Gde su resenja gradske uprave za prezasicenost saobracaja u centru i do 3 puta manje parking mesta od potrebnog? Lako je osudjivati vozace . Nadjite resenje za prijemni kapacitet potreban da opsluzi centar grada pa onda komentarisite ako se neko ne parkira propisno. Da ne pricam o skucenim ulicama sa dve trake. Kao da smo u Svrljigu ili Aleksincu

  4. A Kovanlučka kod Amerikanca? A kod EDB preko puta ulaza u klinički?? Niti ima pandura nekad, niti pauk sklanja stoku! Taksisti su tek pa posebna priča…

  5. Prođite nekad Pantelejom gde je firma Gica, Dubrovacka ulica. Trotoar je parking “samo za firmu i radnike firme” šleperi u jednom trenutku čak 3 parkirana, cela jedna traka zauzeta a pri tim dvosmerna ulica. Majke sa decom u kolicima po sred ulice idu izbegavajuci automobile koji idu propisno, a unutar firme mesta koliko hoćete za istovar rode. Nikada nisam videla da je neko dosao da ih opomene! Bruka i sramota!

  6. More dodjite u Aleksinac da vidite sta je saobracaj, jos malo pa cemo voziti jedni preko drugih

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com