Lica Niša

ULICA DRAGIŠE CVETKOVIĆA : Drveće u letnjim haljinama

Budete li poželeli da se slikate pored oslikanog ili obučenog drveta u neku heklanu haljinicu ne morate da kupujete kartu za Beč u kome se mogu videti takvi drvoredi, ili pak neki drugi evropski grad gde postoje slične varijante na ovu temu. Doduše može se vidi i letovalištu Kušadasi gde privlači poglede turista. E, Nišlije sada mogu selfi pored oslikanog drveta da urade u Ulici Ivo Lola Ribar, a od pre nedelju dana i na početku ulice Dragiše Cvetkovića, a sve zahvaljujući Bebi Stošić koja je ispred svoje kuće “obukla” tri stable. Pridružiće im se i četvrto, a Beba obećava da će uskoro “obučeno” drveće da ulepša i Špajinu ulicu gde se nalazi Bebina roditeljska kuća. A da se ništa u životu ne dešava slučajno i da sve ima svoje zašto i zato potvrđuje naša sagovornica.

 

Foto: V. P.

“Za sve je “kriva” Slobodanka Boba Milićević Mišić i njen drvored u ulici Ivo Lola Ribar”, kaže Beba iz Dragiše Cvetkovića. “Boba je moja drugarica iz gimnazije i ona me je ohrabrila da uradim ovo i dala podršku. Ideja nije originalna, jer ovakve drvorede sam viđala na putovanjima, a dosta putujemo, ima ih na internet, i ja sam je odavno nosila u sebi”, kaže Beba Stošić.

Drveće je šarene letnje haljine dobilo za samo jedno popodne, a Bebi je u pomoć pritekla i ćerka da sve ide još brže.

“Bilo je lako jer smo već imali ispletene pokrivače koji su mi ostali od bake. Nisam htela da ih bacim, jer su mi bili dragi, pa sam ih iskoristila da ulepšam stabla”, dodaje Beba.

Dodaje da drveće privlaći pažnju, kako dece tako i odraslih. Deca zastanu, opipaju stablo, pitaju roditelje šta to drveće ima. Oni veći, srednjoškolci i straiji zastanu, brzo uzimaju molbine i prave selfije.

Foto: V. P.

“Jako mi je drago zbog toga”, dodaje Beba. “Volela bih da sve ulice izgledaju tako lepo, da svako od nas učini tako malu stvar koja će ulepšati naš grad. Možda bi u tom slučaju bilo i manje otpada na ulicima”.

Beba kaže da joj je sve ovo malo skrenulo i misli sa situacije u kojoj se ceo svet nalazi zbog epidemije korone. Na ovaj način krati i vreme koje provodi u Nišu, a putnicima to pada ponajteže.

“Navikli smo da putujemo i sada bi smo već negde bili, ali pošto se ne može i ostali smo u gradu na ovaj način ulepšavamo svoje dane, ali i svoju ulicu pa i svoj grad”.

Proći će sve ovo. Krenuće Boba i Beba, iz ulice Ilo Lola Ribar i Dragiše Cvetkovića, dve drugarice iz gimnazije, na nova putovanja da sa njih donesu nove ideje i ugrade ih u svoj grad.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com