Servisne

Ulica Aleksandra Medvedeva spremna za saobrćaj

Ulica Aleksandra Medvedeva na Gradskom polju, čija je rekonstrukcija počela 6.juna završena je danas postavljanjem završnog sloja asfalta.

Radove je obišao i direktor Direkcije za izgradnju grada, Nebojša Lović, koji je tom prilikom najavio početak izgradnje trotora. On je dodao da se sa radovima malo kasni, nekih dvadesetak dana jer je bilo tehničkih problema oko uvođenja JKP „Naissus“ u radove, ali je ulica Aleksandra Medvedova zavšena na veliko zadovoljstvo građana.

Nebojša Lović, direktor Direkcije za izgradnju grada Niša

„U toku je završno asfaltiranje drugog, habajućeg sloja, a već sutra obeležićemo ulicu horizontalnom signalizacijom i ona će istog dana moći da se koristi”, kazao je Nebojša Lović.

Vrednost radova na vodovodnoj i kanalizacionij mreži je bila oko tri miliona dinara. Vrednost ostalih radova je oko 18 miliona, tako da je za srešivanje ulice Aleksandra Medvedeva utrošeno oko 21 miliona dinara.

„Urađena je prvo rekonstrulcija ulica, morali smo da podižemo i asfaltnu konstrukciju i podkonstrukciju koja je bila od nekog brdskog šljunka, potpuno neadekvatnog za ovu namenu, na nekih pola metara dubine. Kada smo već ulicu raskopali bilo je prirodno da se uradi i vodovodna i kanalizaciona mreže jer su se tu nalazile azbestne cevi“, kaže Lović.

On je dodao da je ulica u potpunosti rekonstruisana tako da se više neće dozvoliti njeno raskopavanje kako se to do sada dešavalo u nekim ulicama.

„Radovi su izvedeni kvalitetno i nadam se da će građani biti zadovoljni“, istako je Lović i dodao da „uskoro počinje da se radi i trotoar“, koji će, po njegovim rečima, biti završeni za mesec i po dana.

„To neće smetati redovnom odvijanju saobraćaja, a nakon toga sredićemo i parking kod Tehničkih škola kako bi doprineli što lepšem izgledu ovog dela grada jer se u blizini radi i tehnički park u dvorištu tehničkih škola“, istako je direktor Direkcije za izgradnju grada.

Izvošač radova je ABM niskogradnja iz programa periodičnog održavanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com