Društvo

Uskrs u “Pčelici”

U susret jednom od najvećih hrišćanskih praznika, Uskrsu, deca i vaspitači JPU „Pčelica“ potrudili su se da osveže i oplemene prostor u kom borave svakodnevno, uživajući u različitim likovnim tehnikama, ispoljavajući svoju maštovitost i krativnost i na taj način upoznaju se sa značajem predstojećih praznika.

Kako bi deci dočarali lepotu uskršnjih praznika, u svim vaspitnim grupama organizovane su aktivnosti sa ciljem da deca upoznaju običaje koji su vezani za praznik i da kroz sve aktivnosti podstaknu dečiju kreativnost i interesovanje.

„Proleće je u našim vrtićima povod za razdraganost i sreću. Lepo vreme i brojni praznici uposle vredne ručice malenih pčelica, a međusobna ljubav vaspitača i dece i njihova mašta i kreativnost stvore umetnička dela kakva se mogu videti samo u vrtićima. Tako je ovih dana, u nedelji koja prethodi Uskrsu. Šarenilo, jaja, ukrasi, dečje radosti, korpice, pilići, zečići i sve sto simbolizuje ovaj veliki praznik. Tradiciji i narodnim običajima pridajemo veliki značaj u našim vrtićima, a sve je to prilagođeno njihovom uzrastu, izjavila je v.d direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić

Vrtići su organizovali uskršnje izložbe na kojima su roditelji videli umetnička dela njihovih mališana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com