Društvo

Ukoliko uđete i izađete na istu naplatnu rampu platićete najvišu cenu

Ukoliko za izlazak sa autoputa koristite istu naplatnu stanicu na kojoj ste se uključili na autput platićete cenu putarine koja se obračunava za najdužu relaciju, kao i vanredne troškove, saopštilo je JP „Putevi Srbije”. Tako se desilo da su pojedini prvog dana rada naplatnih stanica platili 1.860 dinara za odlazak do hotela “Nais” i nazad.

Čak je i menadžment hotela “Nais” apelovao sugrađanima da koriste druge naplatne rampe prilikom povratka u grad, a sada je obaveštenje stiglo i od “Puteva Srbije”.

“Obaveštava korisnike autoputeva da za izlazak sa autoputa ne koriste istu naplatnu stanicu na kojoj su se uključili na autoput. U suprotnom se obračunava iznos putarine za najdužu relaciju, kao i vanredni troškovi”, navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Zbog novih naplatnih rampi dosta je bilo polemike građana ovih dana. Dok su jedni govorili da su sada gužve veće na naplatnim stanicama, drugi tvrde da zbog naplate putarine sada većina izbegava alternativne puteve pa se stvaraju gužve u centralnim gradskim ulicama.

Naš izvor kaže da nema velikih zadržavanja na novim naplatnim rampama. Dodaju da ih čak nije bilo ni prvog dana, jer se veoma brzo normalizovao saobraćaj na rampi Niš – istok. Struja je zbog tehničkog kvara na agregatu nestala oko 16 časova i već oko 18 se situacija normalizovala i automobili su prolazili bez zadržavanja, kaže izvor Niških Vesti.

Osim te situacije koja je bila tehničke prirode, kako saznajemo drugih problematičnih situacija na naplatnim rampama nije bilo.

“Zadržavanja na naplatnim rampama mogu da budu samo neki minut, odnosno da dva tri automobila budu ispred vas. Najbitnije da će takva situacija biti i čitavog leta jer više nemamo čeone naplatne stanice na samom auto putu, već bočne, što znači da nema potrebe da svi čekaju na jednoj”, ističe naš izvor.

Dodaje da još uvek izgradnja pojedinih naplatnih stanica nije završena kompletno. Tako kod glavnog ulaza u Niš kod Aerodroma, radi jedna ulazna traka i tri trake za izlaz sa auto puta. Jedina naplatna stanica koja je urađena kompletno je Niš Istok, odnosno ima dve ulazne i tri izlazne trake. Na rampi Niš-Malča radi jedna ulazna traka i dve izlazne za naplatu i još uvek su u toku radovi na izgradnji, kao i na stanici Niš-sever.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. u subotu sam imao veoma neprijatnu situaciju na naplatnoj stanici Niš – Istok. koristio sam ovu naplatnu rampu prilikom ulaska na auto put kao i prilikom isključenja sa autoputa. Nigde na naplatnoj stanici Niš – Istok nije pisalo da to nije dozvoljeno i da je kažnjivo. Platio sam putarinu 1.860,oo din iako pritom nisam napravio nijedan saobraćajni prekršaj a ponavljam nigde nije pisalo upozorenje da je ta radnja nedozvoljena .Veoma neprijatna situacija kako za mene tako i za radnike na naplatnoj stanici iako oni nisu krivi već oni koji su ovo sve smislili. Pisao sam žalbu Putevima Srbije ali još nisam dobio odgovor. Još jedna pljačka naroda.

    1. U normalnom svetu i nije moguće ući i izaći naistu naplatnu rampu. Ali ovde da bi učinili Tončevu i to je moguće. I sad neko dođe iz BG do Naisa, popije kafu i vrati se i isključi se na Smederevo platiće putarinu BG-SD, isto to može i onaj iz Bujanovaca ili Dimitrovgrada. Treba zatvoriti taj prolazi ispod auto puta ili ograditi da ako si ušo iz pravca BG možeš da nastaviš samo dalje a ne i nazad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com