Društvo

Ukoliko radovi na trgu ne budu završeni u roku Grad će pustiti bankarsku garanciju

Novi Trg na sadašnjem mestu Cvetne pijace

Rok za završetak radova na Trgu kralja Milana pomeren je za 31. maj, a ukoliko se do tada ne završe Grad će pustiti bankarsku garanciju u iznosu od 50 miliona dinara, ponovila je danas gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. Ona je objasnila da Trg i most ne rade isti izvođi, međutim i završetak mosta zavisi od trga, jer onog trenutka kada se završi popločavanje trga, isti izvođač je u obavezi da poploča i most.

 

“Ja sam najavila da ćemo prekinuti Ugovor sa izvođačem radova, njega je to probudilo i poslao je više ljudi koji će raditi na izgradnji trga. Najveći problem prema njegovim rečima je taj što je zbog kovida usporena komunikacija sa Italijom odakle dolazi granit. Da ne bi smo stvarali novi problem, dali smo novi rok”, rekla je Sotirovski.

Kada su u pitanju radovi na tvrđavskom mostu, izvođač koji je angažovan, gradio je i dve bolnice, u kragujevcu i Batajnici.

“Bili smo tolerantni prema njima jer smo birali između života ili mosta i izabrali smo život. Ipak, most ne može da bude završen dok se ne završi Trg”, istakla je Sotirovski.

Foto: M. V.

Gradu nije u interesu da pusti bankarsku garanciju, jer mu treba mnogo više vremena da uđe u proceduru izbora novog izvođača radova.

“Ako treba da sačekamo novembar mesec sa nezavršenim Trgom mi ništa uradili nismo. Bolje je da poteramo sadašnjeg invenstitora da radove završi u roku, kako bi građani bili zadovoljni, da konačno dobiju uređen trg, puštenu fontanu, sređen most”, kazala je gradonačelnica Niša.

Foto: M. V.

Niš dobija još jedan Trg

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je najavila da će na mestu sadašnje Cvetne pijace biti još jedan manji trg.

“Dogovaramo sa Tržnicom kako da rešimo pijacu “Boško Buha” pošto su Skloništa Srbije dala saglasnost, da rekonstruišemo pijacu, da preselimo Cvetnu pijacu i da konačno otvorimo Beogradsku kapiju Tvrđave. Na delu prostora, gde je sada Cvetna pijaca biće jedan mali lepi Trg i njime ćemo moći da se ponosimo”, najavila je ona.

Ona je zamolila građane za strpljenje i kazala da će nadzor obavljati Direkcija za izgradnju grada koja te radove i prati.

Pročitajte još…

Prvo rekonstrukcija Bulevarske, pa preseljenje Cvetne pijace

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com