Društvo

Uklonjen skejt park u Nišu

Zbog dotrajalosti i opasnosti po bezbednost dece i tinejdžera, Javno-komnalno preduzeće “Mediana” je po nalogu Gradske opštine Medijana uklonilo skejt park u blizini Tržnog centra Roda na Vizantijskom bulevaru.

Načelnik opštinske uprave Saša Markišić kaže da je skejt park uklonjen jer je bio nebezbedan za decu, a nije mogao da bude popravljen u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih mobilijara koji je donet avgusta prošle godine.

“Kao društveno odgovorno preduzeće uvek izlazimo u susret građanima i opštinama. Danas uklanjamo skejt park koji je dotrajao i koji sada predstavlja pravu opasnost za decu. Delove ćemo odneti u reciklažni centar, a šta će dalje biti sa njima videćmo”, kaže Saša Matić, rukovodilac kontakt centra JKP “Mediana”.

Foto: V.P.

Načelnik opštinske uprave Saša Markišić je istako da, kada se radi o skejt parku, u opštini nisu mogli da utvrde ni kada je postavljen, ni ko ga je postavio. Jedino se zna da je u pitanju donacija gradu. Poseban problem predstavlja to što, ako bi se skejt park popravljao to bi moralo da bude od originalnih delova.

“Radi bezbednosti, pre svega naših najmlađih sugrađana, a građani su nam se već javljali sa primedbama da je skejt park nebezbedan za najmlađe sigrađan, odlučili smo da ga uklonimo. Utvrđeno je da je mobilijar dosta oštećen i da ne postoji mogućnost njegove popravke. Zajedno sa JKP “Mediana” smo sagledali situaciju i utvrdili da ne možemo da ga vratimo u prvobitno stanje”, kaže Saša Markišić.

Foto: V.P.

On dodaje da će prostor na kome se nalazio skejt park ostati građanima i opštini, a građani će reći šta žele da se nađe na ovom prostoru.

“Odluka o korišćenju tog prostora biće doneta u skladu sa mogućnostima opštine i zahtevima gradjana”, dodao je Markišić.

Foto: V.P.

Opština Medijana će narednih nedelja parama iz sopstvenog budžeta popraviti kompletan parkovski mobilijar na području te opštine, a prioritet je “brod” u parku Čair koji je dotrajao i oštećen.

“Naložili smo da ukloni sve što je oštećeno iz “kravice” u Parku Sveti Sava, a da umesto toga postavimo ljuljaške i klackalice poznatih proizvodjača. Razmšljamo o uklanjanju “Niveinog” mobilijara u Ulici Doktora Milutina Ivkovića, jer ne možemo da pronadjemo proizvodjača i zamenimo oštećene delove orginalnim”, naglašava Markišić.

Opština Medijana će, u skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih mobilijara na svim klackalicama, ljuljaškama i drugim spravama u parkovima postaviti tablice sa imenom proizvodjača opreme, atestom i uzrastom dece koja mogu da ih koriste.

Foto: GO Medijana

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com