Društvo

Ukinuta izjava dva svedoka radi obnove socijalne pomoći

Gužve kod notara prilikom izjave o broju članova porodice sa dva svedoka radi ostvarivanja prava na novčanu socijalnu pomoć uskoro će postati prošlost, jer od nedavno ovaj dokument više nije potreban da bi se ostvarilo pravo na pomoć. Odluku je početkom meseca donelo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministarstvo je, kako navode u Centru za socijlani rad “Sveti Sava”, poslalo obaveštenje svim Centrima da se izjava dva svedoka izbaci iz spiska obavezne dokumentacije za obnovu, koja se radi jednom godišnje u maju, pa se ona više ne upotrebljava.

Direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović objašnjava da je odluka doneta pre svega kako bi se smanjile gužve kod notara.

“Izjavu o broju članova domaćinstava radi ostvarivanja novčane socijale pomoći od sada će regulisati sam Centar, tako da građani ne moraju više da prilažu taj dokument u prisustvu samih svedoka, što je stvaralo velike gužve kod notara”, kaže Jović za Niške Vesti.

Odlukom su, kako dodaje, vidno smanjene gužve, iako je maj, mesec kada se radi revizija i kada svi korisnici socijalne pomoći obnavljaju dokumentaciju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com