Hronika

UHPAŠEN KNJIGOVOĐA NARODNOG UNIVERZITETA U NIŠU: Osumnjičen da je prodavao devize sa računa Narodnog univerziteta pa prebacivao u svoju firmu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije, Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su N. R. (1994) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

 

“Sumnja se da je kao odgovorno lice u Agenciji za pružanje knjigovodstvenih usluga „GOODWILL“, u periodu od februara 2021. do jula 2021. godine izdao više naloga za prodaju deviza sa računa Narodnog univerziteta u Nišu, prebacujući novac od prodaje deviza na dinarski račun Narodnog univerziteta u Nišu, a zatim je taj novac prebacivao na račun svog privrednog društva „R Consulting“ iz Niša”, saopštio je MUP.

Kako se sumnja, ovim novcem je kupovao skupocene satove, naočare, telefone, tablete, računare, automobil i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko 35.000 evra, za koji iznos je oštetio Narodni univerzitet u Nišu.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com