Hronika

Uhapšeno pet osoba zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca

Policija u Nišu uhapsila je pet osoba zbog sumnje da su davali kredite bez ovlašćenja Narodne banke Srbije sa kamatama koje su na godišnjem nivou iznosile od 65 odsto do 133 odsto, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, policija je uhapsila formalnog vlasnika i odgovorno lice u privrednim društvima “Cash help” i “Cash help plus” Doo iz Niša S.H. (57), suvlasnike M.J. (39) i A.H. (33), kao i zaposlene u tim privrednim društvima J.M. (34) i T.S. (30) zaposlene u tim privrednim društvima. A.H, koji je i policijski službenik u PU Niš, tereti se da je u dužem vremenskom periodu, sa S.H. i M.J, posredstvom J.M. i T.S. davao kredite fizičkim licima bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, u poslovnim prostorijama privrednih društava, koja su registrovana kao zalagaonice – “Cash help” u Nišu i “Cash help plus” Doo – filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Pirotu, Leskovcu i Kragujevcu.
Kako se navodi u saopštenju policije, osumnjičeni su sa fizičkim licima zaključivali ugovore o zajmu gde su kao sredstvo obezbedjenja za povraćaj novca deponovali čekove gradjana ili administrativne zabrane, sa kamatama koje su na godišnjem nivou iznosile od 65 do 133 procenta. Izvršenim pretresom poslovnih prostorija i osumnjičenih, policija je pronašla gotovinski novac u iznosu od više od dva miliona dinara i deponovane čekove u vrednosti 35 miliona dinara. Osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Pa ta zalagaonica postoji dosta dugo…
    Kako obican gradjanin, u stvari bilo ko moze da zna da li je nesto legalno ili ne kad radi duzi niz godina i reklamira se svakodnevno?!
    Od sada kad udjemo u neku vrstu radnje prvo da trazimo izvod iz APR pa onda soping….
    Pitam se gde su bile inspekcije svih ovih godina…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com