Hronika

Uhapšeno deset osoba, oštetili državni budžet za više od 42 miliona dinara

Policija u Nišu uhapsila je danas 10 osoba zbog sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja i poreska prevara, čime su oštetili državni budžet za 42,8 miliona dinara, kao i za pranje novca u iznosu od 67,5 miliona dinara, saopšteno je danas iz Poreske uprave.

Jedno od osumnjičenih lica je, kako se navodi u saopštenju, u svojstvu ovlašćenog lica knjigovodstvene agencije, sa ostalim članovima kriminalne grupe, organizovalo i koordiniralo prenos novca u ukupnom iznosu od 67,5 miliona dinara.

Na osnovu sačinjenih fiktivnih faktura, vršen je prenos novca sa računa privrednih društava na račune fizičkih lica, koja su novac podizala i vraćala osumnjičenom licu, uz proviziju.

Policija sumnja da su na taj način osumnjičeni su izvršili poresku utaju u iznosu od 34,8 miliona dinara, poresku prevaru u vezi sa PDV-om, u iznosu od osam miliona dinara i pranje novca u iznosu od 67,5 miliona dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je odredjeno zadržavanje do 48 sati.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com