Hronika

Uhapšeni zbog falsifikovanja dokumenata

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili su M. S. (1960) iz Knjaževca, M. R. (1990), N. Z. (1993), I. V. (1981) i N. T. (1986) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je N. T, od decembra 2019. godine do sredine jula 2020. godine, kao odgovorno lice jedne firme u Merošini koja se bavi prevozom robe, overavao lažne potvrde o zaposlenju i rešenja o administrativnoj zabrani ostalim osumnjičenima iako nisu bili zaposleni u njegovoj firmi.

Ostala četvorica su, kako se sumnja, ova lažna dokumenta koristili kako bi doveli u zabludu službenike jedne banke u Nišu koji su im na osnovu toga odobravali kredite koje oni nisu vratili.

Na ovaj način su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist od oko 3.744.000 dinara.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com