Hronika

Uhapšeni radnici Hitne pomoći

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su radnike Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Nišu, A.C.(1966), Lj.C.( 1965), S.Đ.(1972) i I.M.(1972), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu i falsifikovanje službene isprave.

“Osumnjičeni se teret da su tokom 2015. godine sačinili oko 74 fiktivna radna naloga, o navodnoj popravci vozila u servisu za hitnu medicinsku pomoć, na osnovu kojih su uzimali auto delove iz internog magacina Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i na taj način za sebe pribavili protivparvnu imovinsku korist u iznosu od oko dva miliona dinara”, navodi se u saopštenju policije.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni su uz krivičnu prijavu sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Takođe, protiv još trojice radnika Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć iz Niša podneta je krivična prijava u redovnom postupku za navedeno krivično delo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com