Hronika

Uhapšeni lopovi koji su pokušali da opljačkaju lekara iz Merošine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su B. К. (1976), V. К. (1979), R. К. (1976) i I. M. (1984) iz Prokuplja zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo u pokušaju.

 

“Sumnja se da su 27. oktobra ove godine u Merošini, B. К. i V. К. provalili u jednu kuću tražeći novac, a kada se vlasnik pojavio zadali mu više udarca”, navedeno je u saopštenju policije.

R. К. i I. M. se sumnjiče da su ih čekali ispred kuće u automobilu kojim su potom pobegli.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Prokuplju, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Da podsetimo lekar S.T. (76) iz Merošine umalo nije preminuo, pošto je doživeo infarkt tokom pokušaja pljačke njegove ambulante u porodičnoj kući u tom mestu.

Prema nezvaničnim izvorima, S.T. je oko 20,30 časova čuo lomljavu stakla u ambulanti koja se nalazi u prizemlju kuće, a kada je sišao sa sprata iznad zatekao je lopova koji je ušao u ambulantu tako što je polomio prozor.

Uspeo je da sustigne muškarca koji je krenuo da beži kada ga je video i krenuli su da se rvaju, ali je razbojnik uspeo da pobegne.

Od pretrpljenog stresa S.T. je doživeo infakrt, međum smogao je snage da pozove policiju, koja mu je pružila pomoć dok nije stiglo sanitetsko vozilo da ga prebaci u niški Klinički centar.

Lopovi pokušali da opljačkaju lekara iz Merošine, on doživeo infarkt

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com