Hronika

Uhapšeni Aleksinčani osumnjičeni da su prodavali heroin u Švajcarskoj

Zbog sumnje da je da je organizovao kriminalnu grupu koja je na teritoriji Sent Galena prodavala heroin, Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističe policije i Policijske uprave u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, u nastavku međunarodne akcije sa policijom Švajcarske Konfederacije uhapsili su I.S. (1982), iz okoline Aleksinca.

Kako je navedeno u saopštenju policije, pored njega, u okolini Aleksinca uhapšeni su i V.A.(1991) i L.R.(1987), dok su u martu 2017. godine u Sent Galenu uhapšeni D.Đ. (1991) i F.P. (1985), kod kojih je tada pronađeno 1,6 kilograma heroina, 970 grama paracetamola i dve vagice sa tragovima opojnih droga.

“Sumnja se da su njih četvorica, po instrukcijama I. S., u Sent Galenu skladištili, razmeravali, paketirali i prodavali heroin. Policija je pretresom stana V. A. zaplenila oko 425 grama marihuane, vagicu sa tragovima opojnih droga i novac za koji se sumnja da je stečen prodajom narkotika”, poručuju iz policije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičenima I.S., V.A. i L.R. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio im je pritvor do 30 dana, dodaje se u saopštenju policije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com