Hronika

Uhapšene tri osobe zbog davanja mita

Niška policija uhapsila je tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela davanja mita, dok je zbog postojanja osnova sumnje da je primio mito podneta krivična prijava pritiv pedesetšestogodišnjeg matičara Gradske uprave Vranje, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da su zbog davanja mita uhapšeni A.A. (55), Đ.I. (59) i B.P. (42

Кako se sumnja, matičar je od osumnjičenih primao novac kako bi, bez odgovarajuće dokumentacije, pojedine osobe upisivao u matičnu knjigu umrlih što je bio osnov za vođenje ostavinskog postupka i ostvarivanje prava na porodičnu penziju.

Takođe je, sumnja se, primio novac kako bi izdao uverenje o državljanstvu i izvod iz matične knjige rođenih jednoj osobi, iako ona nije bila prisutna, niti je dala drugome ovlašćenje za to.

Uhapšeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Hahahaha za ovo diraju coveka a neki rade ko zna sta i niko ih ne dira. Aj da se ispita poreklo imovine svih politicara, njihovih prijatelja i vlanova porodice. Da se ispitaju realne vrednosti radova koje su placene i ko se gde ugradio. Da se ispita ko je i od cega kupio kuce, stanove, skupe automobile. Prvo oni pa onda i svi ostali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com