Hronika

Uhapšene dve osobe. Jedan od njih poznati niški političar

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici Uprave kriminalističke policije Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili dve osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Uhapšeni I. S. (1977), odgovorno lice PD „Blok signal“ Niš, i Lj. S. (1952), zaposlen u ovom preduzeću, terete se za to da su, u martu 2019. godine, prekoračenjem ovlašćenja, bez prethodne odluke skupštine društva i bez znanja i odobrenja vlasnika, zaključili ugovore o poklonu putničkih motornih vozila u ime PD „Blok signal“.

“Sumnja se da je Lj. S. poklonio automobil marke „škoda“ I. S., čime mu je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.639.860 dinara, dok je I. S. poklonio „mazdu“, Lj. S., i time mu pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 1.016.622 dinara”, saopštio je MUP.

Na ovaj način su osumnjičeni naneli štetu PD „Blok signal“ Niš u iznosu od 2.656.482 dinara.

Po nalogu tužioca, policijski službenici su privremeno oduzeli navedena vozila, za koje se sumnja da potiču iz krivičnog dela.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju.

LJ.S. je bio i politički aktivan. Obavljao je odgovorne funkcije u predškolskoj ustanovi “Pčelica”, Studentskom centru, bivšoj Elektronskoj industriji kao i privatnoj firmi MGF Promo.

Izabran je za direktora JKP “Toplana” 2001. godine, bio je narodni poslanik Socijaldemokratije, a 2004. se kandidovao za gradonačelnika Niša. Zamenik gradonačelnika Niša postao je 2012. godine, a 2014. postao direktor “Blok signala DOO” koje je ubrzo otišlo u stečaj. Bio je i zamenik gradonačelnika i član Skupštine PD “Jugoistok”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com