Hronika

Uhapšene četiri osobe zbog malverzacija u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su vršile malverzacije u vezi sa zapošlјavanjem osoba koje su bile u evidenciji Nacionalne službe za zapošlјavanje.

 

Uhapšeni su J. M. (1961), organizator programa za zapošlјavanje i odgovorno lice Nacionalne službe za zapošlјavanje Filijale Leskovac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, i P. S. (1961), republički tržišni inspektor Odseka tržišne inspekcije Leskovac, osumnjičen za trgovinu uticajem u podstrekavanju, saopštio je MUP Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, uhapšen je M. Đ. (1986), odgovorno lice jedne samostalne zanatske radnje, dok se za trgovinu uticajem u pomaganju tereti J. Đ. (1993).

Sumnja se da je P. S. podstrekao osumnjičenog J. M. da utiče na zaposlene u Nacionalnoj službi za zapošlјavanje u Leskovcu da pozitivno reše zahtev M. Đ. u vezi dodele subvencija za 2022. godinu u iznosu od 250.000 dinara za zapošlјavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošlјivih.

P. S. je, kako se sumnja, za sebe i J. M., na osnovu prethodnog dogovora, od osumnjičenog M. Đ. primio 200 evra, koje mu je na ruke predala J. Đ.

Osumnjičenima P. S. i J. M. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok su M. Đ. i J. Đ. privedeni u tužilaštvo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com