Hronika

Uhapšena službenica banke zbog pronevere

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odelјenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odelјenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su D. Ć. (1975) zbog postojanja osnova sumnje da je učinila krivično delo pronevera u obavlјanju privredne delatnosti.

Kako se sumnja, ona je u periodu od 2010. do 2021. godine, radeći kao koordinator u jednoj banci u Nišu, u više navrata vršila neovlašćene isplate i transfere sa deviznih štednih računa pet klijenata jedne banke, falsifikujući potpise klijenata na nalozima za isplatu i za prenos novca.

Takođe, sumnja se da je izdavala fiktivne ugovore klijentima da su novac ponovo deponovali na štednju, iako je znala da u trenutku zaklјučenja ugovora novac ne postoji na njihovim računima, nakon čega je prisvojila isplaćeni devizni novac koji joj je poveren na radu.

Na ovaj način D. Ć. je, kako se sumnja, sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 212.366 evra, i tako oštetila banku u visini uvećanog navedenog iznosa za uračunatu kamatu po fiktivnim ugovorima, koja se procenjuje na oko 238.359 evra.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com