Hronika

Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za prodaju heroina na teritoriji Niša

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, operativnim radom, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba koje su, kako se sumnja, od decembra prošle godine kao članovi kriminalne grupe prodavali heroin na teritoriji Niša, kao i još dve osobe osumnjičene da su od njih kupovali, a potom preprodavali drogu.

Policija je iz kuće i dvorišta N. M. (1988) i M. S. (1982), koji se sumnjiče da su organizatori ove grupe, oduzela dva putnička vozila, dva motora, vazdušnu pušku, 11 mobilnih telefona i novac u raznim apoenima koji je, kako se sumnja, stečen prodajom narkotika.

Pretresom kuće N. S. (1978) zaplenjeno je 10 paketa sa oko 958 grama praha za koji se sumnja da je heroin, vagica za precizno merenje, osam mobilnih telefona i automobil, dok je u stanu M. M. (1962) pronađeno pet paketića sa oko 5,7 grama heroina, a u kući N. J. (1974) vagica za precizno merenje i tri mobilna telefona.

Takođe, u kući D. T. (1987) koji se sumnjiči da je zajedno sa M. S. (1993) prodavao drogu na teritoriji Niša koje je prethodno kupio od ostalih osumnjičenih, policija je pronašla mikser sa tragovima narkotika, manju količinu heroina, digitalnu vagicu za precizno merenje i četiri mobilna telefona.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, N. M, M. S, N. J, N. S. i M. M. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, D. T. i M. S. je određeno zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com