Hronika

Uhapšena građevinska inspektorka zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije, uhapsili su G.S. (1954) iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnja se da je ona iskoristila službeni položaj kao zaposlena u građevinskoj inspekciji i građevinskim investitorima nalagala izradu elaborata o veštačenju za stanove koji nisu bili potrebni, a koje je sama izrađivala i od investitora naplaćivala tu uslugu, navodi se u saopštenju policije.

Takođe, dodaje se u saopštenju, ona se sumnjiči i da nije donosila zaključke o troškovima koji idu na teret investitora, te je na ovaj način Grad Niš oštetila za 609.588 dinara.

G.S. je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedena tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com