Hronika

Uhapšen Vranjanac zbog sumnje da je krijumčario 10 migranata

U akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu i Zajedničkih snaga vojske i policije za obezbeđenje državne granice, uhapšen je D. D. (1991) iz Vranja, osumnjičen da je juče pokušao da prokrijumčari deset migranata.

D. D. je u popodnevnim satima, u vozilu „reno šafran“ na kojem su bile registarske tablice drugog automobila, prevozio osam državljana Avganistana i dva Pakistana iz pravca Preševa ka Beogradu.

Kada je policija pokušala da zaustavi vozilo, osumnjičeni je pobegao, ali je brzom akcijom pronađen.

Kako su Niške Vesti već pisale, migranti su bili u gepeku, bez svesti  a neki od njih i sa penom na ustima, najverovatnije zbog trovanja izduvnim gasovima. Četiri ekipe Hitne pomoći su ih sinoć sa Ćamurlijskog puta prevezle u Klinički centar.

Zbog postojanja  sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljeni prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi i falsifikovanje isprave, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sproveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, piše u saopštenju PU Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com