Hronika

Ugrožena bezbednost građana, smatraju predstavnici civilnog društva

Bezbednost građana i građanki je na prvom mestu, ističe Konzorcijum organizacija civilnog društva u zajedničkom saopštenju za javnost. Zahtevaju od policije da što pre ispita okolnosti i utvrdi odgovornost za paljenja tri automobila.

“Ne ulazeći u motive, niti razloge koji za ovakvu vrstu nasilja ne bi smeli da postoje, najstrožije osuđujemo napade u kojima su izgoreli automobil zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura, zatim direktora JKP “Tržnica” Gorana Đorđevića, a onda i građanke Niša koja nije na javnoj funkciji”-stoji u saopštenju.

Smatraju da hitno treba pronaći odgovorne za paljenja jer je u pitanju bezbednost svih sugrađana koja je ovakvim događajima dovedena u pitanje.

“Nasilje u javnom diskursu je relativizovano, a takva percepcija nasilja ohrabruje nasilnike, što naš grad često izdvaja u medijima po ovakvim i sličnim dešavanjima. Kao konzorcijum promovišemo i zalažemo se za zajednicu koja će omogućiti bezbednost i pravdu za sve i graditi efikasne i pouzdane institucije  na svim nivoima”-ističu.

Konzorcijum organizacija civilnog društva čine Otvoreni klub, Proaktiv, Centar za ravoj liderstva, ENECA, Nacionalna koalicija za decentralizaciju i Medija i reform centar Niš.

Podsetimo, u prethodnih nedelju dana izgoreo je automobil zamenika gradonačelnika, zatim direktora JKP “Tržnica”, kao i automobil sugrađanke koja ne obavlja javnu funkciju. Počinioci ovih dela još uvek nisu otkriveni, niti su utvrđeni uzroci i motivi ovih događaja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com