Društvo

Ugovori o radu za 130 zaposlenih u “Pčelici”

Mladim ljudima koji su dugi niz godina u JPU Pčelica čekali na Ugovore za stalno, najzad su ih danas dobili. Među njima je 75 vaspitača. Biće još radnih mesta, jer Grad planira da otvori još tri vrtića, ali biće i slobodnih mesta za mališane, koji tada neće čekati dugo listi.

 

“Danas je veliki dan za našu ustanovu. Među ovim ljudima ovde su i zaposleni koji su oko 15 godina radili na određeno. To su sve vredni ljudi, spremni da učine sve za dečji osmeh i zagrljaj. Veoma sam ponosna i srećna koliko i oni. Ovo je veliki preokret u radu naše ustanove, sada će funkcionisanje biti lakše.Hvala im što su bili ovako strpljivi i želim im puno uspeha u daljoj karijeri”, kazala je direktorka Svetlana Mitić.

I zaposleni su srećni jer su rešili životno pitanje. Prema rečima Marije Pavlović rešenje joj je stiglo posle 4 godine rada po Ugovoru.

“Jako sam zahvalna što sam primljena za stalno i opravdaću to. Deca su divna, igramo se, družimo se. Konačno je lepo vreme pa možemo više da budemo na otvorenom prostoru”, iskrena je vaspitačica iz vrtića “Maslačak”.

Deset godina unazad u „Pčelici“ nije bilo velikog konkursa za prijem radnika na neodređeno radno vreme. Zato je ovo, kako su mnogi rekli, istorijski trenutak ne samo za njih već i za ustanovu.

U ime vaspitača dobrodošlicu je kolegama poželela Marija Stojanović, odgovorno lice vrtića „ Bambi“. „ Neka vas ne pamte kao nužno zlo, već kao prvu sigurnost, prvog prijatelja, sa toplinom oko srca i setom u duši“, rekla je Marija i poželela radni vek ispunjen smehom i dobrom energijom.

Sa njom su se svi složili da proleće u „Pčelici“ nije moglo bolje da počne.

Uveliko se grade dva vrtića, a uskoro ćemo otvoriti i dugoočekivani vrtić u Panteleju.

“Ako imate više vrtića, onda imate i više para u budžetu, jer će roditelji plaćati boravak svoje dece u vrtićima. Samim tim, ako imate velike investitore koji dolaze u grad, imate i mogućnosti da pravite vrtiće. Novca će biti za plate. Trenutno u ovim vrtićima mesta za nove vaspitače nema, ali tu su novi vrtići, gde će biti i novih radnih mesta”, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Ona je kazala da je bilo dosta zamerki roditelja na rad privatnih vrtića. Zato će Grad ubuduće roditeljima plaćati iznos za boravak deteta u predškolsku ustanovu, a oni će sami birati u koji će privatni vrtić upisati svoje dete.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Zašto se u toj istoj pčelici kada potražite da je dete na listi čekanja za sub.za privatni vrtić dobija ispisnica uz obrazloženje od strane radnika na šalteru ukoliko dete upišete u privatni vrtić nemate prava da ga vratite u državni. Sramota je više za ovu korumpiranu bandu prethodni Jonić sada ova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com