EkonomijaVirus Korona

Ugostiteljski i turistički radnici zatražili pomoć od gradonačelnice Niša

Turistički i ugostiteljski radnici Niša razgovarali su sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski i njenim saradnicima i upoznali je sa otežanim uslovima poslovanja u vreme krize izazvane pandemijom. Oni su zatražili pomoć lokalne samouprave kako bi ti sektori mogli da opstanu i zadrže zaposlene radnike.

Grad će u zavisnosti od finansijskih i zakonskih mogućnosti nastojati da pomogne turističkom i ugostiteljskom sektoru, čulo se na sastanku.

Predstavnici turističkih agencija i turističkih vodiča ukazali su da su gradovi posebno pogođeni krizom i da broj poseta i organizovanje putovanja ne obezbeđuju rentabilno poslovanje, obaveze se ne izmiruju, već se uvećavaju zbog zatvaranja.

Turistički poslenici izrazili su spremnost da aktivno učestvuju u turističkoj promociji grada.

Na sastanku sa predstavnicima ugostiteljskog sektora razgovaralo se o mogućim olakšicama u odvozu smeća, reprogramiranju dospelog poreza na imovinu, o parafiskalnim obavezama iz nadležnosti lokalne samouprave, uslova za zakup javnih površina i rad letnjih bašti, o uređenju lokalne infrastrukture.

Grad će razmotriti zahteve i modalitete eventualne interventne pomoći u skladu sa svojim mogućnostima, a razgovor sa turističkim i ugostiteljskim poslenicima biće nastavljen uz prisustvo nadležnih gradskih organa i javno-komunalnih preduzeća.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com