DruštvoVirus Korona

Ugostitelji od večeras dodatno skraćuju radno vreme zbog kovid propusnica

Predsednik niškog Udruženja ugostitelja “Konstantin” Bojan Mitić rekao je danas da će najveći broj ugostitelja u Nišu skratiti radno vreme do 20.00 časova zbog stupanja na snagu mere koja predvidja važenje kovid propusnica od tog vremena.

Mitić je rekao da je nakon što su kovid propusnice prvi put uvedene, manje od pet odsto ugostitelja je radilo nakon 22.00 časa, a sada će, dodao je, taj procenat biti isti ili manji.

“Odlučujemo se za skraćenje radnog vemena jer su sankcije predvidjene za kršenje mera rigorozne”, kazao je Mitić.

Prema njegovim rečima, većina ugostitelja ima medju svojim zaposlenima one koji se nisu vakcinisali, “što im zakon i Ustav dozvoljavaju”.

“Ne možemo da zbog toga diskriminišemo zaposlene, jer bi time došli u opasnost da nas neko tuži. Zbog toga se odlučujemo na skraćenje radnog vremena, bez obzira koliko to uticalo na naše poslovanje”, izjavio je Mitić.

On je kazao da ugostitelji imaju brojne nedoumice u vezi kovid propusnica i zato se odlučuju da idu “linijom manjeg otpora”.

“Ne znam kako izgledaju te kovid propusnice i da li imam pravo u uvid u lična dokumenta ljudi, a sve to podleže nekim sankcijama”, istakao je Mitić.

Zbog uvodjenja kovid propusnica, dodao je, ugostitelji su prinudjeni da pojedine proslave otkažu ili odlože.

“Poslovanje je teško održivo. U rashodnoj strani je ostala ista cifra, a prihodovna strana nam se svakom uredbom sve više i više smanjuje”, naglasio je Mitić.

Komunalna milicija je tokom vikenda kaznila vlasnike tri ugostiteljska objekta sa po 300.000 dinara jer su nakon 22 sata u objektima bili gosti bez validnih kovid propusnica.

Gosti bez kovid propusnica, njih 18, kažnjeni su sa po 5.000 dinara, tri odgovorna lica u tim objektima kažnjena su sa 150.000 dinara, a kovid redari dobili su kaznu od po 30.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Totalno bespotrebne mere a koliko sam i obavesten od strane pravnika nisu u skladu sa zakonom.Jednostavno je i glupo deliti na taj nacin ljude.to je moje licno privatno misljenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com