EkonomijaVirus Korona

UGOSTITELJI NIŠA UPOZORAVAJU: Moguća ogranjičenja rada objekata do 21h biće fatalna za ovaj sektor

Udruženje ugostitelja Niša “Konstantin” strahuje da će nove moguće mere koje najavljuje Krizni štab dodatno ugroziti njihovo poslovanje. Oni smatraju da se radno vreme ugostiteljskih objekata može skratiti do 23h, ali da bi u tom slučaju bila neophodna finansijska podrška noćnim klubovima. Takođe su mišljenja da bi uvođenje kovid propusnica bio još veći namet na struku koja dve godne radi u ekstremnim okolnostima.

Svaka odluka Grada ili Kriznog štaba koja ide u pravcu ograničenja radnog vremena do 21 sat, biće fatalna za sve ugostitelje.

“Više meseci nerada, rada u ograničenim uslovima, pod pritiskom raznih inspekcijskih službi, usled nedostatka radne snage i konstantnom propagandom da su ugostitelji leglo zaraze, danas se susrećemo sa tim da je upitna egzistencija svih ugostitelja i ugostiteljskih poslenika”, navodi se u saopštenju Udruženja “Konstantin”.

Za ovaj sektor je neprihvatljivo i uvođenje kovid propusnica.

“Smatramo da nemamo ni moralnih ni zakonskih prava da mi preduzetnici koji od tih ljudi ostvaruju prihod za sebe, dobavljače, radnike i državu na bilo koji način diskriminišemo s obzirom da je zauzet stav države da je vakcinacija pravo izbora svakog pojedinca, a od nas bi zahtevalo angažovanje dodatne radne snage koja bi obavljala poslove kontrolora i čitača QR kodova”, ističu.

Oni apeluju na Krizni štab da prilikom donošenja novih odluka uzme u obzir stav ugostitelja, jer kako kažu njihov opstanak direktno zavisi od pooštravanja mera. Predlažu republičkom Kriznom štabu delegiranje predstavnika iz ugostiteljskog sektora, kako bi stekli bolji uvid u njihovo poslovanje, ali i napore koje čine da uprkos teškoj ekonomskoj situaciji i konstantnom gubitku, ispoštuju sve donete mere.

Da podsetimo, ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je u Nišu da su kovid propusnice spremne, ali da odluka još uvek nije zvanično doneta i da se trenutno se još uvek razmatra najbolje rešenje. On je apelovao na sve ljude, ali i na vlasnike ugostiteljskih objekata da ne čekaju odluku države da u objektima bude dozvoljen ulazak samo vakcinisanima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com