Hronika

Uginulo magarence Milence: Spašen sa Krčedinske ade, ali prekasno

Petomesečno magarence Milence, koje je nakon spasavanja na Krčedinskoj adi, bilo zbrinuto u “Zoo kutku” u Kamenici kod Niša, uginulo je juče popodne.

Dušan Stojanović, predsednik Udruženja “Zoo planet”, kazao je da su se nadali da će se Milence oporaviti uprkos tome što je bilo zbrinuto u teškom stanju i sa teškim prelom desne prednje noge.

“Izgledalo je kao da se oporavlja, međutim, juče ujutru se probudilo potpuno klonulo. Odmah smo ga odneli kod veterinara, uključili su mu tamo infuziju i preduzeli sve što je bilo moguće, međutim, popodne je uginilo. Potreslo nas je sve mnogo, posebno mene. Nadao sam se, verovao sam u Milencetov oporavak, a uginuo mi je na rukama”, govori Stojanović.

On je kazao da je magarence pravim čudom preživelo i spasavanje sa Krčedinske ade, ali sada je očigledno da je pomoć stigla prekasno.

“Milence je zadobio prelom noge u krdu sa stotinak magaraca kada je imao svega mesec dana. Puna četiri meseca je tako živeo. Ne znamo ni kako se hranio, kako je mogao da sisa sa kada mu je bila polomljena cevasta kost iznad zgloba. Kada je pronađen bio je iznemogao i promrzao. U “Zoo kutku” smo mu odmah uključili vitamin i jaču hranu, ali operacija nije dolazila u obzir jer zbog isrpljenosti ne bi preživeo anesteziju. Zato mu je veterinar fiksirao nogu longetom”, kazao je Stojanović.

On je kazao da je „Zoo kutak“ zatražio da se uradi obdukcija magarenceta kako bi ustanovili da li je uginulo zbog opšte slabosti ili je uzročnik virus ili bakterija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com