Društvo

Udruženje veterana Organa bezbednosti i Vojne policije Srbije obišlo Muzej Kopnene vojske

Članovi Udruženja veterana Organa bezbednosti i Vojne policije Srbije, na čelu sa predsednikom Skupštine udruženja, general-majorom u penziji dr Todorom Petkovićem, obišli su u Komandi Kopnene vojske u Nišu Muzej Kopnene vojske, povodom 13. maja – Dana udruženja.

U Komandi Kopnene vojske, članove udruženja primio je komandant Kopnene vojske, general-potpukovnik Milosav Simović. U toku obilaska muzeja, članovi udruženja su obišli i Spomen sobu Kopnene vojske, gde su odali poštu stradalim kolegama, pripadnicima Organa bezbednosti i Vojne policije i svim ostalim žrtvama čija su imena zapisana u Spomen sobi. Nakon obilaska muzeja, članovi udruženja obišli su i Dom vojske – Niš.

Udruženje veterana Organa bezbednosti i Vojne policije Srbije slavi Dan Udruženja u znak sećanja na nekadašnji Dan bezbednosti- 13. maj, kada je 1944. godine osnovano Odeljenje za zaštitu naroda po nalogu Vrhovne komande Narodno oslobodilačke vojske Jugoslavije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com